Acasă » articole » Dorinţa sexuală şi orgasmul la femeile de peste 40 de ani

Dorinţa sexuală şi orgasmul la femeile de peste 40 de ani


La vârsta de 40 de ani şi după aceea, sexualitatea feminină începe a fi puţin diferită de cea a femeilor mai tinere. Nivelul dorinţei sexuale diferă de la o femeie la alta şi de la un cuplu la altul, o variabilă importantă fiind dată de starea psihică şi fizică a persoanei.

În vreme ce unele femei de 40-45 de ani declară că sexualitatea lor este bogată şi plină de satisfacţii, altele încep a vorbi, în această perioadă, despre diminuări ale libidoului şi despre eşecuri în ce priveşte obţinerea orgasmului. Răspunzând întrebărilor chestionarului de mai jos, veţi putea evidenţia singure care sunt factorii de natură să va influenţeze sexualitatea după vârsta de 40 de ani. Vă sugerăm, de asemenea, să utilizaţi spaţiile de mai jos, destinate comentariilor, pentru a nuanţa situaţia în care consideraţi că vă aflaţi.

 1. Femeile cu un nivel de instrucţie ridicat (mai mult decât studii medii) beneficiază de o sexualitate de mai bună calitate?

a)      Studiile n-au nicio legătură cu sexul. Împlinirea sexualităţii este în relaţie cu dorinţa sexuală (libidoul) şi cu oportunităţile concrete ca femeia să dea curs sexualităţii sale.

b)     În general, femeile mai instruite au un libidou mai scăzut, sunt mai inhibate, caută să-şi controleze cu mai multă stricteţe viaţa, implicit şi viaţa sexuală.

 1. Femeile singure, fără un partener sexual disponibil, manifestă un libidou mai scăzut decât femeile care au un partener sexual „în formă”.

a)      Dorinţa sexuală se manifestă independent de existenţa sau de absenţa partenerului.

b)     Prezenţa partenerului reprezintă un context care stimulează dorinţa sexuală a femeii.

 1. La femeile active sexual după vârsta de 40 de ani, calitatea legăturii emoţionale cu partenerul le influenţează nivelul de satisfacţie sexuală.

a)      Într-adevăr, aceasta este situaţia.

b)     Nu există nicio legătură între emoţii, sentimente şi sexualitatea femeii.

c)      Dacă o femeie plină de viaţă dă curs energiei sale sexuale, are, şi la această vârstă, o sexualitate plină de satisfacţii.

4. Odată cu vârsta, dorinţa sexuală se manifestă constant, iar orgasmul este obţinut mult mai uşor de femeile trecute de 40 de ani.

a)      O femeie de 40 de ani are un libidou mai bun decât o femeie de 20 de ani.

b)      După 40 de ani, dorinţa sexuală se diminuează, orgasmele sunt mai rare şi mai dificil de obţinut.

5. După 40 de ani, lubrifierea vaginală este mai slabă şi duce la scăderea dorinţei sexuale.

d)     Nu există nicio legătură între lubrifierea vaginală şi libidou.

e)      Exact. De la această vârstă, numeroase femei acuză uscăciunea vaginală, iar dorinţa sexuală devine mai mică.

f)       Nivelul de lubrifiere depinde de gradul de stimulare sexuală, nu de vârstă.

6. Tratamentul de substituţie hormonală poate îmbunătăţi situaţia orgasmului şi este de natură să crească dorinţa sexuală.

g)      Da.

h)      Nu.

Evaluarea răspunsurilor, cf. Gonzales M., „Libidou şi orgasm la femeile de vârsta a doua” (2006):

În urma unei cercetări realizate pe 230 de femei cu vârste cuprinse între 40 şi 62 de ani, dorinţa sexuală, lubrifierea vaginală, orgasmul şi durerea sexuală au fost studiate din perspectiva impactului lor asupra satisfacţiei sexuale. Rezultatele obţinute indică faptul că femeile cu un nivel de instruire ridicat au parte de o mai mare satisfacţie sexuală şi sunt mai receptive la stimulii sexuali din partea partenerilor. Potrivit informaţiilor furnizate de respondente, s-a ajuns şi la concluzia că femeile instruite beneficiază de orgasm (frecvenţă, calitate) într-o mai mare măsură decât cele mai puţin instruite.

Pe de altă parte, s-a ajuns la concluzia că femeile singure, fără partener, manifestă o dorinţă sexuală diminuată şi orgasm diminuat (frecvenţă, calitate). De asemenea, se constată că dorinţa sexuală scade cu vârsta.

Rezultatele cercetării demonstrează, de asemenea, că la femeile active sexual, din grupa de vârstă vizată, legătura emoţională faţă de partener este benefică pentru dorinţa sexuală şi pentru orgasm. Iar o lubrifiere vaginală naturală, de calitate, favorizează libidoul şi orgasmul. Ca şi tratamentul de substituţie hormonală de altfel, de care se arată interesate femeile care doresc să aibă o viaţă sexuală de calitate şi investesc în aceasta. | Constanţa Stanciu


15 comentarii

 1. Ralf spune:

  Ralf
  Eu sunt casatorit de 20 de ani si sunt nemultumit deoarece la o partida de sex sotia mea are orgasm de 3-4 ori in timp ce eu nu pot ejacula decit dupa cel putin 45 de minute si de multe ori ma frec atit de mult incit i-mi irit penisul.
  Ma gindesc sa nu am vre-o problema cu producerea spermei cu toate ca am o erectie foarte buna.
  Astept raspuns..

 2. imagique spune:

  …Pentru a incerca o evaluare a situatiei despre care ne scrieti ne-ar fi necesare mai multe amanunte. In fond, se pare ca acuzati o chestiune de dinamica sexuala, care n-are legatura cu “producerea spermei”. Cand spuneti “partida de sex” va referiti la toate actiunile sexuale (inclusiv preliminarii, preludiu) sau doar la copulatie? De cand si cam in ce context credeti ca a aparut aceasta situatie despre care spuneti ca va nemultumeste? Situatia o nemultumeste si pe sotia dvs? In cazul tuturor actiunilor/ practicilor sexuale se intampla astfel? | St. Constantin

 3. vali79 spune:

  eu a m 36 ni sunt casatorit de 6 ,sotia mea a ajuns sa fie sefa unde exista o mare raspundere ,sexul intre noi exte rarde maxim 3 ori pe luna ,si aks nu dureaza 15 -20min ,o partda nu mai multe ,dupa mine nu sa igrasat ,este tot la fel de draguta ,la serviciu sau vacante dureaza si 45 min dar numai in vacante ,mentionez ca nu poate avea des vacante si mai mult de 2 ori pe an nu parasim orasul …
  am incercat o relatie constanta cu alcineva si nu am probleme ,pot chiar si 3 partide p noapte de 2 -3 ori pe saptamana ,partenera cu care am incercat mia zis ca sar pest medi unui penis meiu masurandu-ma am 24 cm lungime si 6 grosime ,si ea este casatorita nu ne putem vede des ….
  nu intele g decesotia mea nu vrea sa avem mai des partidele de sex, stiu ca nu ma inseala a lucrez in firma ce ofera suport it si ne vedem des de vrea si ea …..

 4. NICU spune:

  VOI ASTEA SINTETI SFATUITORI DE MESERIE

 5. De la 40 de ani foarte rar spune:

  Am vazut subiectul dvs si m-am gandit sa scriu si eu, in speranta unui raspuns. Am 42 de ani si pot zice ca am avut multa vreme o viata sexuala buna, adica de 3-4 ori pe saptamana si mi-a placut. De aprox. 2 ani nu stiu ce se intampla ca parca am uitat de ea si am uitat de mine. Poate ca ma iau cu treburile, cu casa stiu eu cu ce, dar trec si cate 2-3 saptamani si… deloc. Cu sotul la fel, parca e in acelasi ton cu mine, nici eu nu vrea, nici el. Si o mai facem, cam fara chef, doar cand ne aducem aminte, in cate o sambata-duminica, “bifam” si gata. Oare asa va fi de acum? La voi cum e???

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Community

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 56 other followers

%d bloggers like this: