Acasă » anatomie » Ea are cele mai frumoase labii din lume!

Ea are cele mai frumoase labii din lume!


“…Numele meu este I. si am 19 ani. Încă mai sunt virgina, dar imi este jena sa imi incep viaţa sexuală, deoarece am labiile prea mari si nu stiu cum va reactiona partenerul. Ce sa fac? Este normal sa le am mari? Vreau si eu cateva sfaturi, va rog!”

Aşa ne-a scris deunăzi una dintre cititoarele noastre şi reiau în cele ce urmează răspunsul pe care i l-am formulat, întrucât constat că numeroase tinere fete (mai ales) şi femei îşi fac astfel de inutile probleme şi nefondate. Aşadar, iată ce i-am răspuns:

Draga mea,

mai intai as observa ca nu este cazul sa te rusinezi ca “inca mai esti virgina”. Pierderea virginitatii este un aspect de viaţă asupra caruia doar tu decizi si care nu trebuie sa fie contaminat de modelele pe care le ofera altele/ altii. Mai ales ca pierderea virginitatii implica şi o serie de responsabilităţi pe care orice tânăra trebuie sa le aiba in vedere. De aceea deflorarea reprezinta un test de maturitate, un prag de la care se face trecerea spre urmatoarea varsta. Si nu ma refer la varsta biologica, ci la cea sociala.

Pe de alta parte, mi se pare absurd sa-ti fie “jena” sa-ti incepi viata sexuala din cauza ca ai avea labiile prea mari. Chiar te-as ruga sa revii si sa-mi explici: cat de mari??? (Ulterior, I. a revenit: le are ca un bobocel de trandafir!) E ca si cum ai spune ca nu vrei sa iesi in strada fiindca esti bruneta sau ca nu vrei sa mergi intr-un club fiindca ai sub 160 cm inaltime!

Repet (pe scurt; cu indicatia de a citi şi articolele noastre pe aceasta tema): majoritatea fetelor/ femeilor au labiile interne mai mari (lungi, groase) decat labiile externe. Confuziile in aprecieri au, insa, cel putin 3 cauze în importante.

Prima ar fi terminologica. Ne-am obisnuit sa vorbim despre labii mici si labii mari, “pretinzand” ca dimensiunile lor ar trebui sa fie potrivite acestor termeni; in alte limbi (engleza, franceza), astfel de distinctii sunt aproape inoperante, vorbindu-se mai ales despre labii externe si labii interne. Uneori, labiile mici/ interne sunt numite fara vreun apel la pozitie sau dimensiune, ci cu inraurire mitologica: nimfe! Iata ca, dintr-o astfel de perspectiva lingvistica este dificil de spus ca labiile interne (nimfele) sunt mai mari (decat ce?) sau, eventual, prea mari (faţă de ce?).

Pe de altă parte, un bărbat poate manifesta anumite preferinţe (cum se întâmplă… faţă de roşcate, faţă de cele înalte, de cele plinuţe etc.), dar nu cred că acestea pot fi decisive într-o relaţie (dacă despre aşa ceva vorbim). Cu inteligenţă, cu abilitate, îl poţi determina pe prietenul tău (şi, înţeleg, viitorul tău partener sexual) să… cadă în capcana unui dialog despre intimităţile feminine, dialog în cadrul căruia să-i afli opinia şi, mai ales, să-i induci ideea şi să-l convingi că vulva ta este cea mai frumoasă din lume. Dar întâi de toate trebuie să fii tu convinsă de asta. De altfel, nu-i aşa că Iulia este cea mai frumoasă fată din lume?! Cel puţin pentru tine şi pentru prietenul tău exact aşa trebuie să fie! |

Cristina A. BOCA


10 comentarii

 1. Alex spune:

  Esti o mare norocoasa pt faptul ca ai labii mari.mie imi plac labii mari.sa fii sanatoasa !

 2. gabrielis85 spune:

  Da..nu cred ca exista labii frumoase sau urate…totul tine de estetica fiecaruia, care bineinteles ca nu poate genera standarde universale.

 3. "Standarde" spune:

  Altfel spus, noi facem standardele, tot noi le abandonăm pentru alte standarde… Dar lumea e atât de variată şi atât de frumoasă în varietatea ei! | St. C.

 4. […] Ea are cele mai frumoase labii din lume! […]

 5. ba iubita mea are cele mai frumoase labii din lume!!!!! spune:

  eu sint fff sigur ca iubita mea le are pe cele mai frumoase din lume!!!! :)
  pe ale mari le depileaza iar ale mici sint dulci si rosiatice ca niste capsunele, si moi si catifelate – si sint mai super ca altele deoarece una e mai lungusoara ca alta si iese ca o frunzulita.
  eu le iubesc enorm si e clar ca a mea si numai a mea le are pe cele mai frumoase – nu le-as da niciodata pe altele!!!!!!!!!
  LuigiG19

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Top Rated

Comunitate

Urmărește

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 70 other followers

%d blogeri ca acesta: