Acasă » anatomie » Clitorisul, butonul sexual al femeii

Clitorisul, butonul sexual al femeii


Clitorisul are un rol important în sexualitatea femeii. Acest buton de câţiva centimetri este, de fapt, unul dintre izvoarele plăcerii sexuale feminine.

Anatomia clitorisului – Partea expusă a clitorisului nu are decât între 0,5 şi 1 cm; în realitate, organul este mult mai complex. Precum penisul masculin, clitorisul are o structură compusă din corpi cavernoşi, corpi spongioşi, un prepuţ (capişon) şi un gland. Clitorisul este un organ erectil, ca şi penisul, însă, faţă de acesta, este considerat, totuşi, un organ intern. Glandul, partea vizibilă a clitorisului, este situat între labiile mici, sus, îndreptat spre în faţă. Glandul este constituit din mucoase, foarte bogate în corpusculi ai lui Kraüse, în realitate „captatorii” senzaţiei de plăcere sexuală. Glandul este acoperit cu un pliu de piele ce se numeşte capişon. Tija clitorisului vine în continuarea glandului şi nu este expusă vederii; ea este lungă de aproximativ 10 cm şi se separă în două „rădăcini” care înconjoară, prin lateral, vaginul.

Clitorisul, organ al plăcerii – Cu degetele, cu buzele, cu limba, cu penisul… Atingerile delicate ale clitorisului sunt întotdeauna apreciate de femei şi le favorizează creşterea plăcerii sexuale. Chiar şi aproximativ 50% dintre femeile considerate „vaginale” consideră că au nevoie de o stimulare clitoridiană pentru a avea orgasm. Limba este cotată adesea ca fiind cel mai bun „instrument” de stimulare a clitorisului, deoarece acţionând ea este permanent moale şi umedă. Stimularea clitorisului cu limba se numeşte, prin tradiţie, „cunnilingus”, iar cele mai multe dintre femeile care au orgasm declară că, astfel, obţin orgasmul mai frecvent, într-un timp mai scurt şi de calitate.

Clitorisul fiind foarte sensibil, stimularea sa trebuie realizată cu delicateţe, cu degetul în prealabil umezit. Unele femei au un gland clitoridian atât de sensibil încât le este (aproape) imposibilă acţiunea directă asupra sa; însă acţiunea indirectă duce, şi la ele, la rezultate similare.

Şi tija clitorisului poate fi stimulată, femeile apreciind în mod deosebit acţiunile indirecte asupra acesteia (practic, asupra pubisului). Poziţiile de acuplare în care bărbatul apasă şi freacă pubisul permit o astfel de stimulare. Rădăcinile clitorisului conduc către vagin, spre marginile acestuia, iar stimularea aplicată în jurul intrării vaginale poate provoca femeii senzaţii foarte plăcute. | Cristina Antal BOCA © Copyright 2009 Sexualitate online. All Rights Reserved.


Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Top Rated

Comunitate

Urmărește

Fiecare nou articol să fie livrat pe email.

Alături de 70 de alți urmăritori

%d blogeri ca acesta: