Ecranul de start » articole » Deflorarea | Primul act sexual | Sângerarea

Deflorarea | Primul act sexual | Sângerarea


Cu prilejul primei experienţe sexuale a unei fete presupunând penetrarea vaginală, context în care se spune, potrivit tradiţiei, că fata îşi pierde virginitatea, că fata devine (din acest punct de vedere) femeie, deflorarea poate presupune apariţia unei dureri de intensitate variabilă şi a unei sângerări mai mari sau mai mici, până la a fi abia perceptibilă. De regulă, durerea este mai intensă la debutul penetrării, ca urmare nu doar a ruperii himenului, ci şi a lărgirii bruşte, forţate a vaginului. Vaginul este un organ musculos şi, treptat, se destinde în mod natural. Asemenea dureri, de regulă de mai slabă intensitate, pot surveni şi cu prilejul unor următoare acte sexuale, întrucât este posibil ca rana himenală să nu se fi cicatrizat complet şi întrucât se prea poate ca vaginul să nu fie încă suficient antrenat a se deschide.

Se consideră că aproximativ 50% dintre femei prezintă o sângerare uşoară – similară celeia care anunţă venirea menstrei – cu ocazia primului act sexual cu penetrare. Unele femei declară şi sângerări mai abundente, dar se pare că, în majoritatea acestor cazuri, nu se referă exclusiv la sânge, ci la amestecul de sânge, lichid lubrifiant şi, eventual, spermă.

Considerând sângerarea survenită la deflorare pe o scară de la 1 la 5, pe care 1 înseamnă „absenţa sângerării”, iar 5 „sângerare abundentă”, vă rugăm să ne transmiteţi, în spaţiile destinate comentariilor, cât de mare/ cât de mică a fost sângerarea resimţită de dvs. la dezvirginare Eventual, însoţiţi cifra cu precizările pe care le consideraţi necesare. | Constanţa Stanciu

About these ads

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Top Rated

Community

Urmărește

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 70 other followers

%d blogeri ca acesta: