Ecranul de start » articole » Dorinţa sexuală şi orgasmul la femeile de peste 40 de ani

Dorinţa sexuală şi orgasmul la femeile de peste 40 de ani


La vârsta de 40 de ani şi după aceea, sexualitatea feminină începe a fi puţin diferită de cea a femeilor mai tinere. Nivelul dorinţei sexuale diferă de la o femeie la alta şi de la un cuplu la altul, o variabilă importantă fiind dată de starea psihică şi fizică a persoanei.

În vreme ce unele femei de 40-45 de ani declară că sexualitatea lor este bogată şi plină de satisfacţii, altele încep a vorbi, în această perioadă, despre diminuări ale libidoului şi despre eşecuri în ce priveşte obţinerea orgasmului. Răspunzând întrebărilor chestionarului de mai jos, veţi putea evidenţia singure care sunt factorii de natură să va influenţeze sexualitatea după vârsta de 40 de ani. Vă sugerăm, de asemenea, să utilizaţi spaţiile de mai jos, destinate comentariilor, pentru a nuanţa situaţia în care consideraţi că vă aflaţi.

 1. Femeile cu un nivel de instrucţie ridicat (mai mult decât studii medii) beneficiază de o sexualitate de mai bună calitate?

a)      Studiile n-au nicio legătură cu sexul. Împlinirea sexualităţii este în relaţie cu dorinţa sexuală (libidoul) şi cu oportunităţile concrete ca femeia să dea curs sexualităţii sale.

b)     În general, femeile mai instruite au un libidou mai scăzut, sunt mai inhibate, caută să-şi controleze cu mai multă stricteţe viaţa, implicit şi viaţa sexuală.

 1. Femeile singure, fără un partener sexual disponibil, manifestă un libidou mai scăzut decât femeile care au un partener sexual „în formă”.

a)      Dorinţa sexuală se manifestă independent de existenţa sau de absenţa partenerului.

b)     Prezenţa partenerului reprezintă un context care stimulează dorinţa sexuală a femeii.

 1. La femeile active sexual după vârsta de 40 de ani, calitatea legăturii emoţionale cu partenerul le influenţează nivelul de satisfacţie sexuală.

a)      Într-adevăr, aceasta este situaţia.

b)     Nu există nicio legătură între emoţii, sentimente şi sexualitatea femeii.

c)      Dacă o femeie plină de viaţă dă curs energiei sale sexuale, are, şi la această vârstă, o sexualitate plină de satisfacţii.

4. Odată cu vârsta, dorinţa sexuală se manifestă constant, iar orgasmul este obţinut mult mai uşor de femeile trecute de 40 de ani.

a)      O femeie de 40 de ani are un libidou mai bun decât o femeie de 20 de ani.

b)      După 40 de ani, dorinţa sexuală se diminuează, orgasmele sunt mai rare şi mai dificil de obţinut.

5. După 40 de ani, lubrifierea vaginală este mai slabă şi duce la scăderea dorinţei sexuale.

d)     Nu există nicio legătură între lubrifierea vaginală şi libidou.

e)      Exact. De la această vârstă, numeroase femei acuză uscăciunea vaginală, iar dorinţa sexuală devine mai mică.

f)       Nivelul de lubrifiere depinde de gradul de stimulare sexuală, nu de vârstă.

6. Tratamentul de substituţie hormonală poate îmbunătăţi situaţia orgasmului şi este de natură să crească dorinţa sexuală.

g)      Da.

h)      Nu.

Evaluarea răspunsurilor, cf. Gonzales M., „Libidou şi orgasm la femeile de vârsta a doua” (2006):

În urma unei cercetări realizate pe 230 de femei cu vârste cuprinse între 40 şi 62 de ani, dorinţa sexuală, lubrifierea vaginală, orgasmul şi durerea sexuală au fost studiate din perspectiva impactului lor asupra satisfacţiei sexuale. Rezultatele obţinute indică faptul că femeile cu un nivel de instruire ridicat au parte de o mai mare satisfacţie sexuală şi sunt mai receptive la stimulii sexuali din partea partenerilor. Potrivit informaţiilor furnizate de respondente, s-a ajuns şi la concluzia că femeile instruite beneficiază de orgasm (frecvenţă, calitate) într-o mai mare măsură decât cele mai puţin instruite.

Pe de altă parte, s-a ajuns la concluzia că femeile singure, fără partener, manifestă o dorinţă sexuală diminuată şi orgasm diminuat (frecvenţă, calitate). De asemenea, se constată că dorinţa sexuală scade cu vârsta.

Rezultatele cercetării demonstrează, de asemenea, că la femeile active sexual, din grupa de vârstă vizată, legătura emoţională faţă de partener este benefică pentru dorinţa sexuală şi pentru orgasm. Iar o lubrifiere vaginală naturală, de calitate, favorizează libidoul şi orgasmul. Ca şi tratamentul de substituţie hormonală de altfel, de care se arată interesate femeile care doresc să aibă o viaţă sexuală de calitate şi investesc în aceasta. | Constanţa Stanciu

 

Update: CITEŞTE şi un alt articol cu acest titlu!


26 comentarii

 1. Se intampla asa si la alti barbati? spune:

  Vă rog scuzaţi că scriu aici, unde e vorba de femei, dar n-am găsit topic potrivit!
  Eu am acum 44 de ani şi de-a lungul timpului nu m-am socotit un bărbat foarte tare în penis în sensul că uneori (dar nu chiar întotdeauna) ejaculam la 2-3 minute de la intrare, însă soţia nu s-a arătat nemulţumită de asta fiindcă ştiam să-i dau plăcere cât are nevoie şi prin alte moduri.
  Dar acum vă scriu sperând că poate răspunde cineva dintre cititorii bărbaţi de aici fiindcă de câţiva ani (de la 38, 40?) îmi dau seama că se întâmplă o schimbare la mine. Despre ce este vorba. De multe ori cu toate că parcă am şi erecţii mai slabe nu ejaculez chiar aşa de repede, rezist chiar şi 5 minute! Iar uneori, destul de des, am ejaculare destul de repede, ca înainte, dar e cumva mai slabă şi nu mă termină de tot. Din contră, după… pot să duc mai departe multe minute, chiar până ea are orgasm (numai în acest fel a avut ea vaginal în aceşti ani) şi chiar după, până ce ea spune să ies…
  Eu aş vrea să ştiu dacă e OK ce se întâmplă, dacă se întâmplă aşa şi la alţi bărbaţi de aceeaşi vârstă.
  Cornel XY

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Top Rated

Community

Urmărește

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 70 other followers

%d blogeri ca acesta: