Acasă » articole » Tinereţe fără bătrâneţe… | După 50 de ani, 80% dintre femei sunt active sexual

Tinereţe fără bătrâneţe… | După 50 de ani, 80% dintre femei sunt active sexual


Un celebru ginecolog francez, dr. David Elia, a realizat, în paralel, 3 studii, având în vedere comportamentul sexual al femeilor de 50 de ani şi peste, active sexual în anii 1970, 1992 şi 2007. El a ajuns la concluzia că femeile contemporane sunt mai în formă din punct de vedere sexual decât cele din deceniile anterioare. Un exemplu interesant este acesta: în prezent, aproximativ 80% dintre femeile cu vârste de la 50 de ani în sus sunt active sexual, declarând că au o viaţă sexuală plină de satisfacţii, în vreme ce doar 50% dintre femeile cu această vârstă în 1992 aveau viaţă sexuală. Se constată şi că frecvenţa raporturilor sexuale a crescut, de la o medie de 5,3 raporturi/ lună în 1992, la 7,3 raporturi în 2007.

Dr. David Elia constată „o evoluţie” şi în ce priveşte practicile sexuale. Referinţele sale sunt cu privire la felaţie: în 1992, 52% dintre femeile cu vârste între 55 şi 69 ani practicau felaţia, iar în 2007 peste 71% dintre ele utilizau această practică sexuală. Potrivit cercetărilor sale, în prezent, 10% dintre femeile trecute de 50 de ani practică activităţi autoerotice; în vreme ce peste 30% dintre bărbaţii de aceeaşi vârstă practică autoerotismul (masturbarea).

Studiul mai arată că femeile contemporane au avut/ au mai mulţi parteneri sexuali decât mamele şi bunicile lor. Media partenerilor sexuali era de 2 parteneri/ viaţă la femeile din 1970, în 2007 ajungând la aproape 4,5. Bărbaţii de peste 50 de ani ai momentului 2007 se înscriau însă cu o medie de peste 11,5 de partenere sexuale.

Potrivit declaraţiilor furnizate de persoanele participante la studii, în 2007, 4,1% dintre bărbaţi şi 4% dintre femei avuseseră (şi) relaţii cu persoane de acelaşi sex. | S.O.


58 comentarii

 1. gabrielis85 spune:

  @Ghijkalm: E o postare de mai demult, dar probabil aţi trecut-o cu vederea. Eu o repostez, în cazul în care doriţi să mai discutăm despre asta.

  Sigur că vă înţeleg. Şi nu cred că e nimic anormal să simţiţi astfel. Poate chiar puteaţi profita mai mult de această senzaţie. Nu ştiu dacă toate femeile o simt, dar eu cred ca unele ar dori să o simtă.
  Din ce cauză credeţi că nu se mai întâmplă? Vă goliţi mai des vezica sau pur şi simplu v-aţi învăţat să respingeţi senzaţia pe cale raţională, ca pe ceva “nelalocul” său?
  Cât despre vizibilitatea clitorisului, eu cred că, din nou, sunteţi o norocoasă. Multe femei l-ar dori şi mai vizibil, iar bărbaţilor cred că le place la nebunie aşa ceva. Oricum, nu e deloc târziu să vedeţi care sunt resursele de plăcere ale acestui organ.

  Gabriel

 2. Sex după 55 ani spune:

  Imediat după 50 s-ar putea să fie active 80%, dar la 52% s-ar putea să fie 50%, iar după 55 doar 10%… Voi ce spuneţi, e greşit?!

 3. […] Tinereţe fără bătrâneţe… | După 50 de ani, 80% dintre femei sunt active sexual […]

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Top Rated

Comunitate

Urmărește

Fiecare nou articol să fie livrat pe email.

Alături de 70 de alți urmăritori

%d blogeri ca acesta: